Λογοθεραπεία για παιδιά – Πώς μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας με τα προβλήματα λόγου του

Ίσως είστε γονιός ενός βρέφους και θέλετε απλώς να είστε σίγουροι ότι «δεν κάνετε το λάθος» ή ότι κάνετε ό,τι μπορείτε «για να το κάνετε πιο εύκολο». Ή ίσως ανησυχείτε ελαφρώς επειδή το παιδί σας δεν αρχίζει να μιλάει.

Σε κάθε περίπτωση, εδώ είναι μερικά πράγματα που μπορούν να γίνουν για να βοηθήσουν ένα παιδί να μάθει να μιλά με λογοθεραπεία στο σπίτι.

1. Μην διακόπτετε

Να θυμάστε ότι η πρώτη στοματική δραστηριότητα είναι το αδιαφοροποίητο κλάμα που αποτελεί μέρος της συνολικής απόκρισής του σε ένα ερέθισμα. Στη συνέχεια φτάνει στο στάδιο της βαβούρας όπου πειραματίζεται με ήχους. Όταν τον ακούτε να πειραματίζεται, μπορεί να είστε σίγουροι ότι είναι άνετος και χαρούμενος. Αφησε τον ήσυχο! Ακουσέ τον.

Προσπαθήστε να κρατήσετε μια λίστα με τους κλειδαρασ αθηνα κεντρο ήχους που χρησιμοποιεί. Μην τον διακόπτεις όμως. Αφήστε τον να αποκτήσει αυτή την πρακτική και την εμπειρία. Αφήστε το να συνειδητοποιήσει τους ήχους που μπορεί να κάνει. Η βαβούρα είναι σημαντική γι ‘αυτόν, και θα το κάνει περισσότερο εάν δεν βιάζεστε να συμμετέχετε στο παιχνίδι του κάθε φορά που τον ακούτε.

Έχετε παρατηρήσει πώς η συζήτηση σε ένα δείπνο αποκτά ορμή μετά το γεύμα; Τα μωρά, επίσης, θα χρησιμοποιήσουν την περίοδο μετά τη σίτιση για φωνητικά, αν δεν τα υποβάλουμε σε ένα καταιγισμό ερεθισμάτων που προκαλούν σύγχυση και αποσπούν την προσοχή.

Κρατήστε τον, τραγουδήστε του, μιλήστε του, αλλά όταν αρχίσει να φλυαρεί, μην τον διακόπτετε. Χρησιμοποιήστε απλές λέξεις και σύντομες φράσεις που συνοδεύονται από χειρονομίες. Να είστε συνεπείς στις φωνές κατά τη διάρκεια του φαγητού, της άρσης, του μπάνιου και άλλων δραστηριοτήτων. Αυτό θα τον βοηθήσει να αναγνωρίσει ορισμένους ήχους ή λέξεις με ορισμένες δραστηριότητες. Δώστε του όμως χρόνο για το φωνητικό του παιχνίδι.

2. Παρέχετε την κατάλληλη διέγερση την κατάλληλη στιγμή

Είναι λάθος να προσπαθείς να τονώσεις τη μίμηση πριν το παιδί είναι έτοιμο γι’ αυτό. Όχι μέχρι να έχει την εξάσκηση που προσφέρει η φλυαρία, και την εμπειρία της μίμησης του εαυτού του που βρίσκει στο lalling – όχι μέχρι να έχει και τις δύο αυτές εμπειρίες θα είναι έτοιμος να σας μιμηθεί.