Η κατασκευή της δικής σας σχάρας καυσόξυλων έχει πλεονεκτήματα για την αποθήκευση καυσόξυλων

Ένα πράγμα είναι σταθερό είτε χρησιμοποιείτε ξύλο για τη θέρμανση του σπιτιού σας αποκλειστικά είτε απλώς περιστασιακά: χρειάζεστε μια προσβάσιμη, καλά σχεδιασμένη τοποθεσία για να αποθηκεύσετε το ξύλο σας μέχρι να είστε έτοιμοι να το χρησιμοποιήσετε.

Δυστυχώς, παρόλο που όλοι το έχουμε ξαναδεί, το να στοιβάζετε ξύλα στο γρασίδι για να το αποθηκεύσετε δεν είναι έξυπνη ιδέα. Η ύπαρξη καυσόξυλων στο έδαφος εκθέτει σε υγρασία, ωίδιο και έντομα, τα οποία μπορεί να βλάψουν τα λεπτά καύσιμα.

Θα εκπλαγείτε με το πόση υγρασία μπορεί να απορροφήσει ένα κομμάτι ξύλου απλώς ξαπλωμένο στο έδαφος. Όταν τα καυσοξυλα φυλάσσονται σε ένα ράφι, ανυψώνονται από το έδαφος, γεγονός που επιτρέπει στον αέρα να ρέει γύρω από το ξύλο, μειώνοντας τη συνολική περιεκτικότητά του σε υγρασία.

Τώρα που καταλάβαμε πόσο σημαντικό είναι να διατηρείτε τα καυσόξυλα σας οργανωμένα, απομένει μόνο μία επιλογή. Αγοράζετε ή κατασκευάζετε ράφι καυσόξυλων;

Το να φτιάξετε τη δική σας σχάρα για καυσόξυλα είναι μια καταπληκτική εναλλακτική λύση εάν είστε ικανοί με ηλεκτρικά εργαλεία και είστε άνετα να κατασκευάζετε απλά έργα 2×4. Μια σχάρα για καυσόξυλα DIY είναι λιγότερο ακριβή από μια αγορασμένη από το κατάστημα και μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος και τη μορφή της για να ταιριάζει στις απαιτήσεις σας.

Σχεδόν οποιοδήποτε υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή μιας σχάρας καυσόξυλων στο σπίτι, αν και η επεξεργασμένη ξυλεία και το σχέδιο 2×4 είναι συχνά τα πιο συνηθισμένα.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η ξύλινη σχάρα θα παραμείνει έξω, η χρήση επεξεργασμένης ξυλείας θα την προστατεύσει από τα στοιχεία και θα εγγυηθεί ότι ο κόπος της αγάπης σας θα επιβιώσει για πολλά χρόνια.

Το μέγεθος της σχάρας που θέλετε να κατασκευάσετε πρέπει να αποφασιστεί στο επόμενο στάδιο. Οποιοδήποτε μέγεθος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το rack DIY σας, ωστόσο τα ράφια μήκους 8 ποδιών και ύψους 4 ποδιών είναι εξαιρετικά συνηθισμένα. Ένα κορδόνι προσώπου, μια συνηθισμένη μέτρηση καυσόξυλων, μπορεί να αποθηκευτεί σε ένα ράφι με αυτές τις διαστάσεις.

Εάν θέλετε η σχάρα καυσόξυλων να αποθηκεύει επιπλέον ξύλα, μπορείτε επίσης να την κάνετε μεγαλύτερη. Απλώς αγοράστε μεγαλύτερα 2×4 – τα οποία προσφέρονται επίσης σε μήκη 10 και 16 ποδιών – τα οποία είναι εύκολα προσβάσιμα.

Η ξύλινη σχάρα μπορεί να είναι μακρύτερη, αλλά δεν πρέπει να την χτίσετε πάνω από 4 πόδια. Οι ξύλινες σχάρες με ύψος πάνω από 4 πόδια διατρέχουν τον κίνδυνο να ανατραπούν.

Τα ακόλουθα βασικά εργαλεία απαιτούνται για να φτιάξετε τη δική σας σχάρα καυσόξυλων:

  • Αρκετά 2×4 για να δημιουργήσετε το έργο που θα επιλέξετε.
  • Τα 2×4 πρέπει να κόβονται με χειροπρίονο ή πριόνι.
  • Ανάλογα με την επιλογή σας, καρφιά ή βίδες εξωτερικού χώρου

Αυτά είναι ουσιαστικά τα μόνα υλικά που απαιτούνται για την κατασκευή της δικής σας σχάρας καυσόξυλων DIY.

Σκεφτείτε να φτιάξετε τη δική σας σχάρα για καυσοξυλα, αν τη χρειάζεστε φέτος. Όχι μόνο θα κρατήσει τα καυσόξυλα ασφαλή, αλλά θα σας κάνει επίσης να νιώσετε περήφανοι για τον εαυτό σας.

 

Καυσόξυλα

Δωρεάν παράδοση σε όλη την Αττική

Άμεση παράδοση  μέσα σε 24h

Εγγυημένη ποσότητα

Εγγυημένη ποιότητα

Πάνω απο 40 χρόνια εμπειρίας

Καλέστε τώρα για παραγγελίες:

Είμαστε κορυφαίοι προμηθευτές καυσόξυλων πολλές δεκαετίες και διανέμουμε αποξηραμένη ξυλεία από θαλάμους ξήρανσης σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Αν ψάχνετε καυσόξυλα για αγορά είσαστε στο σωστό σημείο. Τα ξύλα μας, εξαιρετικής ποιότητας, και παντα στεγνά παραδίδονται απευθείας στην πόρτα σας μεσα σε 24 ωρες απ την στιγμή της παραγγελίας