Εύκολη και ασφαλής αποτρίχωση με λέιζερ

Αποτρίχωση με λέιζερ

Καταλήγετε συχνά με εγκαύματα, εγκοπές και εξογκώματα αφού προσπαθείτε να αφαιρέσετε την ανεπιθύμητη τρίχα; Τρελαίνεστε από τον ερεθισμό του συχνού ξυρίσματος, του τσιμπιδώματος ή της αποτρίχωσης με κερί; Αν ναι, αυτή θα μπορούσε να είναι μια επιλογή που πρέπει να σκεφτείτε.

Πώς λειτουργεί η αποτρίχωση με λέιζερ;

Μια ιατρική τεχνική που αφαιρεί ανεπιθύμητες τρίχες χρησιμοποιώντας λέιζερ. Στην πλειονότητα των μεγαλύτερων πόλεων της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του Λας Βέγκας, στη Νεβάδα, έχει αναδειχθεί ως μία από τις πιο δημοφιλείς επεμβάσεις αισθητικής.

Πώς λειτουργεί;

Χρησιμοποιεί εξαιρετικά έντονες ακτίνες λέιζερ για να στοχεύσει και να εισέλθει στους θύλακες της τρίχας. Στη συνέχεια, το φως καταστρέφει την τρίχα μέσα στο θυλάκιο μέσω της απορρόφησης από χρωστική ουσία στους θύλακες των τριχών, η οποία εμποδίζει την περαιτέρω ανάπτυξη της τρίχας.

Αν και η θεραπεία μειώνει επιτυχώς την ανάπτυξη νέων μαλλιών, δεν μπορεί να υποσχεθεί πλήρη αποτρίχωση. Συνήθως, χρειάζονται μερικές θεραπείες για να απαλλαγείτε από την ανεπιθύμητη τρίχα. Μπορεί να απαιτηθούν πρόσθετες διαδικασίες συντήρησης.

Έχουν δημιουργηθεί και χρησιμοποιούνται διάφορα είδη λέιζερ. Τα πιο δημοφιλή περιλαμβάνουν ισχυρές πηγές παλμικού φωτός, διόδους, νεοδύμιο YAG και αλεξανδρίτη.

Είσαι ασφαλής?

Χρησιμοποιείται κυρίως για την αφαίρεση των ανεπιθύμητων τριχών από τη γραμμή του μπικίνι, το άνω χείλος, το πηγούνι, τα πόδια και τις μασχάλες. Τα λέιζερ έχουν την ικανότητα να στοχεύουν με ακρίβεια και επιλεκτικά τις τρίχες, ενώ δεν προκαλούν καμία βλάβη στο περιβάλλον δέρμα. Κάθε παλμός λέιζερ διαρκεί μόνο ένα μικρό κλάσμα του δευτερολέπτου, ωστόσο μπορεί να θεραπεύσει πολλές τρίχες ταυτόχρονα.

Αν και η ανεπιθύμητη τρίχα μπορεί να αφαιρεθεί σχεδόν από οποιαδήποτε περιοχή, η Αποτρίχωση με λέιζερ δεν συνιστάται για το βλέφαρο ή την περιοχή γύρω από αυτό, καθώς μπορεί να βλάψει σοβαρά το μάτι.

Προετοιμασία θεραπείας

Αυτή η θεραπεία θα πρέπει να χορηγείται από εκπαιδευμένους επαγγελματίες, όπως γιατρό ή βοηθό ιατρού, όπως συμβαίνει με οποιαδήποτε ιατρική επέμβαση. Αποφύγετε να επισκέπτεστε σπα, σαλόνια ή άλλες εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν μη ιατρικό προσωπικό για αυτήν τη διαδικασία.

Η αποτελεσματικότητα της αποτρίχωσης με λέιζερ επηρεάζεται από τον τύπο του δέρματος και το χρώμα των μαλλιών

Για παράδειγμα, επειδή η ακτίνα λέιζερ στοχεύει συγκεκριμένα τη χρωστική ουσία (μελανίνη) στα μαλλιά, λειτουργεί καλύτερα σε άτομα με ανοιχτόχρωμο δέρμα και σκούρα μαλλιά. Για ασθενείς με πιο σκούρες αποχρώσεις δέρματος και άτομα με χρώμα, η αποτρίχωση με λέιζερ είναι πλέον ασφαλής και αποτελεσματική χάρη στις τεχνολογικές εξελίξεις.

Κλείστε ένα ραντεβού με τον γιατρό για μια διαβούλευση πριν την αποτρίχωση με λέιζερ. Κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης, ο γιατρός σχεδιάζει:

  • Εξετάστε το ιατρικό σας ιστορικό, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης συνταγογραφούμενων φαρμάκων.
  • Μιλήστε για τους πιθανούς κινδύνους, τις ανταμοιβές και τις προσδοκίες, καθώς και για το τι μπορεί και τι δεν μπορεί να πετύχει η αποτρίχωση με λέιζερ για εσάς.
  • Ανατρέξτε στις εναλλακτικές λύσεις και απαντήστε στα ερωτήματά σας σχετικά με την αποτρίχωση με λέιζερ.
  • Τραβήξτε φωτογραφίες για μακροπρόθεσμες κριτικές και συγκρίσεις πριν και μετά.
  • Προσέξτε να συζητήσετε ένα σχέδιο θεραπείας και τις σχετικές χρεώσεις κατά τη διάρκεια του ραντεβού. Το κόστος της αποτρίχωσης με laser βαρύνει κανονικά τον ασθενή.
  • Ο γιατρός θα σας δώσει επίσης λεπτομερείς οδηγίες για να σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε για αποτρίχωση με λέιζερ. Για παράδειγμα:
  • Αποφύγετε να βρίσκεστε στον ήλιο. Πριν από την αποτρίχωση με λέιζερ, ορισμένοι ειδικοί συμβουλεύουν να αποφεύγετε τον ήλιο για έως και έξι εβδομάδες. Η πιθανότητα δυσμενών συνεπειών, όπως η λεύκανση του δέρματος, αυξάνεται με το μαύρισμα. Περιμένετε μέχρι να εξαφανιστεί τελείως το μαύρισμα εάν έχετε μαύρισμα από έκθεση στον ήλιο ή προϊόντα μαυρίσματος χωρίς ήλιο πριν κάνετε αποτρίχωση με λέιζερ. Η έκθεση στον ήλιο μειώνει την αποτελεσματικότητα της αποτρίχωσης με λέιζερ και μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα παρενεργειών μετά την επέμβαση.
  • Αποφύγετε την ηλεκτρόλυση, την αποτρίχωση και το μάδημα. Αποφύγετε εναλλακτικές τεχνικές αποτρίχωσης όπως το μάδημα, το κερί και η ηλεκτρόλυση, εάν σκοπεύετε να κάνετε αποτρίχωση με λέιζερ, καθώς διαταράσσουν το θύλακα της τρίχας και μπορεί να προκαλέσουν παρεμβολές στη διαδικασία. Το ξύρισμα είναι αποδεκτό αφού προστατεύει τον θύλακα και τον άξονα της τρίχας. Σύμφωνα με αρκετές έρευνες, το ξύρισμα πριν από την Αποτρίχωση με λέιζερ μπορεί να βελτιώσει τα αποτελέσματα.